Behandelingen

Hoe zien de behandelingen bij Praktijk Monique van Poorten eruit? Het eerste consult begint met een intakegesprek. Waar ik voorheen daar 1,5 uur voor uittrok, ben ik dat nu aan het veranderen. Het zal nu een gesprek zijn van 1 uur. Hierdoor wordt het tarief natuurlijk ook anders en voor de meesten mensen makkelijker om het voor een groot deel vergoed te krijgen van hun zorgverzekering (aanvullend pakket alleen).

De intake

Een intake duurt nu een uur. Vooraf zal er een korte vragenlijst gestuurd worden. Die dient vooraf ingevuld terug gestuurd te worden. In dat gesprek zal ik vooral vragen stellen om te achterhalen waar de oorzaak vandaan komt. Bijna alle keren kan ik al in dit eerste consult een soort film maken met verstoorde lichaamsprocessen wat geleidt heeft tot de klacht. Het gaat er bij de intake om dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd dat alles wat nodig is besproken wordt. Sommige mensen hebben zoveel mee gemaakt in hun leven dat het noodzakelijk is dat het echt veilig is. Daarnaast hebben mensen soms al 10-tallen jaren van therapie en coaching gehad. Aan het eind van de intake heb ik uitgelegd wat mijn advies is, en welke van mijn technieken in de vervolg behandelingen zullen worden aangewend. Daarna maken we een vervolgafspraak om aan de slag te gaan. Vaak kan je al meteen met iets beginnen.

Vervolg behandelingen

Binnen mijn praktijk is de overkoepelende kennis die ik gebruik die uit de kPNI. Vanuit de kPNI willen we zoveel mogelijk de processen die geleidt hebben tot het ontstaan van de klachten gaan beïnvloeden. Het is mijn overtuiging dat alleen als je het lichaam helpt de oorzaak aan te pakken, je effecten kan krijgen die ook echt oplossend zijn voor de lange termijn. De behandeling kan bestaan uit een combinatie van voeding, beweging, slaapadvies eventueel ademhalingsoefeningen tot aan oefeningen uit de NLP (neuro linguïstisch programmeren), denk aan de maker van MindFuck. Ook gebruik ik technieken uit de energetische psychologie maar ook uit de reguliere psychologie (ik doe ook de HBO-opleiding toegepaste Psychologie). Ik werk juist niet met hypnose, of andere manieren waarmee ik jouw lichaam beïnvloed. Wat ik doe is vooral uitleggen vanuit mijn kennis en jouw lichaam help het zelfgenezend vermogen te vinden en dat in werking te zetten.

Daarnaast gebruik ik heel graag Total Reset Methode. Een manier om met zachte manier jouw immuunsysteem weer “normaal” te laten reageren in plaats van een (heftige) overreactie. Denk vooral aan allergieën, inclusief anafylactische of intoleranties.

Vaak kom ik uit op een combinatie van diverse beproefde technieken. Deze zal ik altijd uitleggen vooraf. Aan jouw de keuze.

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

Dit is op voorhand niet te zeggen. Tegenwoordig is de Total Reset Methode een stuk effectiever geworden. Daarnaast heb ik ook technieken geleerd om dit te versnellen. Waar vroeger er vaak soms wel 50 behandelingen nodig was, kan dit nu soms al met minder dan 10x voor een specifieke allergie met succes worden afgesloten.

Daarnaast maak ik dus graag gebruik van andere technieken. Denk aan Though Field Therapie of OldPain2Go. Maar ook vanuit de kPNI heb ik veel technieken in huis gekregen. Het mooie is dat ik ook veel dingen in 1 consult kan combineren. Het komt steeds vaker voor dat naast de intake ik mensen met een 3 tot 5 behandelingen al kan helpen en soms minder.

Hoe lang is een vervolg consult?

Hoe lang een vervolg consult is, hangt een beetje af van wat we hebben afgesproken aan het eind van de intake. Alleen een TRM behandeling, dus zonder andere adviezen/technieken, duurt meestal 30 tot 40 minuten. Hiervoor zijn de kosten die van een kort consult (zie prijslijst). Omdat een TRM traject toch vaak meer behandelingen nodig is, combineer ik het graag met meerdere technieken. Hierdoor wordt een behandeling/consult/sessie dan een uur. Voordeel is dat er dan vaak veel minder aantal behandelingen nodig is. Bij een TRM sessie is het wel vaak mogelijk om meerdere gezinsleden snel achter elkaar te behandelen. Hierdoor wordt de prijs per persoon wel een stuk lager. Maar dat bespreken we dan als dit van toepassing is. Zeker bij allergieën komt dit vaak voor, al helemaal bij hooikoorts.

Meteen een afspraak maken?

Contact dan nu meteen Monique. Wil je eerst informatie, dan mag je natuurlijk eerst vrijblijvend bellen of een email sturen.