Coronavirus, versterk je immuunsysteem

Coronavirus is in Nederland. Behoor je tot de risicogroep of jouw geliefden? Wacht dan niet af maar versterk je immuunsysteem met natuurlijke stoffen.

Het is alleen nog maar Coronavirus wat de klok slaat bij het nieuws. Gelukkig zijn er nog geen dodelijke slachtoffers in Nederland. Natuurlijk komt griep in deze periode van het jaar altijd al voor. Maar wat als je behoort tot de risicogroep of je hebt jonge kinderen? Je hoeft niet lijdzaam af te wachten. Versterk het immuunsysteem!

Coronavirus niet hetzelfde als een standaard griep

Coronavirus is net als zijn voorgangers MERS en SARS anders dan een gewone griep omdat het snel en agressief is. Vooral luchtwegen zijn aangedaan. Daarom zijn mensen met een verzwakt immuunsysteem, luchtwegklachten gevoelig en kleine kinderen diegene die we willen beschermen tegen een Coronavirus infectie.

Versterk het immuunsysteem

Het immuunsysteem is bij uitstek het systeem dat ons lichaam heeft als defensiemiddel tegen virale infectie. Het belangrijkste middel is koorts maken. Dat is ook één van de kenmerken van Corona, hoge koorts. Voor het goed functioneren van het immuunsysteem zijn een paar dingen van belang. Als je daar rekening mee houdt, zal bij een infectie je lichaam sneller en beter reageren en is de kans op een goede afloop groter.

  • Goede nachtrust
  • Eet goed, dus veel verse groenten, fruit, gezonde vetten en voldoende eiwitten
  • Zink, vitamine D en antivirale stoffen in voeding of suppletie

Zink

Zink is het mineraal dat het immuunsysteem gebruikt en verbruikt. Hier heb je dus meer van nodig bij infectie. Zorg ervoor dat je dit regelmatig in je voeding binnenkrijgt, dan is je weerstand beter. Zink zit vooral in producten uit de zee. Het wordt het meest gevonden in oesters, maar ook in andere schaal- en schelpdieren zit het. Pompoenpitten en spruitjes scoren hoog bij de plantaardige producten. Cacao bevat ook zink.

Vitamine D

De zonkracht is nu nog niet zo hoog. Vitamine D wordt vooral geproduceerd door zonlicht op je huid. Maar dan moet de zon wel krachtig genoeg zijn, naast dat ie natuurlijk moet schijnen. Februari / begin maart hebben we daarom normaliter de minste hoeveelheid vitamine D in ons bloed. Ik raad daarom aan als je immuunsysteem laag is, jaarlijks een keer de vitamine D status te laten meten via de huisarts. Streef naar 80, dit is prachtig (om het makkelijk te onthouden).

Antivirale stoffen uit de natuur tegen Coronavirus

De natuur biedt onze mooie antivirale stoffen. Met stip op 1 staat knoflook. Maar algen en paddenstoelachtigen hebben ook deze eigenschap. Net als tuinkruiden zoals tijm, oregano of basilicum. Zeewier, oesterzwammen, shiitakes mogen dus best meer op het menu gezet worden.

In supplementen kun je natuurlijk ook veel doen. Astagalus en Cordyceps zijn bij de dreiging van Coronavirus een hele mooie aanvulling. Dus heb je geliefden met een zwakkere gezondheid of betreft het jezelf. Wacht dan niet af of ze het virus in Nederland kunnen stoppen, maar versterk je immuunsysteem.

meer technische info: Artikel Natura Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *