Fransien (25 jaar)

Fransien aan het woord:
Ik heb van kinds af aan erg veel last gehad van eczeem. Hier ben ik op iets latere leeftijd vanzelf overheen gegroeid gelukkig.

Toen ik een jaar of 14 was kreeg ik een vochtblaasje onder mijn voet. Deze werd steeds groter tot deze kapot knapte. Er kwam dan slijmerig doorzichtige vloeistof uit. Daarna begon het enorm te jeuken en voor ik het wist had ik een hele plek van allemaal kleine doorzichtige vocht blaasjes. Eerst ben ik bij de huisarts geweest en heb ik alle huis tuin en keuken zalfjes gehad. De huisarts wist er geen raad meer mee omdat het steeds erger werd en de plek steeds groter ondertussen had ik aan mijn andere voet ook al een plek zitten.

Dermatoloog
Dus verwees de huisarts me door naar de dermatoloog in het ziekenhuis Zevenaar. Hier ben ik zeer regelmatig geweest en heb allerlei hormoonzalven, poeders, tabletkuren gehad. Alles hielp wel maar voor niet zon lange tijd. Ik heb er ook altijd het meeste last van in de warme periodes dan lijkt er soms geen houden meer aan. Ik ben er sinds dat ene bultje 10 jaar geleden nooit meer vanaf geweest. Het werd altijd in de wintertijd wel een heel stuk minder en er was goed mee te leven maar er vanaf was ik nooit. Na verloop van de tijd werd het steeds erger er leek elk jaar wel een plek bij te komen. het begon dus met mijn ene voet en ging door naar mijn andere voet vervolgens kreeg ik het aan mijn handen de binnenkant ervan en de vingers. Toen de knieën en als laatste mijn ellebogen. Toen had ik echt zoiets van nu moet er echt iets gaan gebeuren anders zit ik zo helemaal onder. Ondertussen was de dermatoloog in Zevenaar ook uitbehandeld en ben ik naar Arnhem doorverwezen.

Allergie testen
Daar gingen we zo’n beetje op dezelfde voet verder zalfjes, poeder, alcohol, fohnen, en allergie testen en bloedtesten. Uit de allergie testen kwam heel duidelijk dat ik erg allergisch reageerde op chromaat dit is iets wat in leer zit dus moest ik chromaatvrije schoenen gaan dragen. Nou vind deze maar eens……Nog voordat ik dit ben gaan proberen ben ik eens op internet gaan zoeken of er niet iets anders te doen was aan mijn eczeem. En zo kwam ik bij NAET.

NAET hielp
Ik had echt zoiets van “JA JA en dat moet ik geloven” maar ja alles wat ik tot nu toe gedaan had bij normale dokters had niks geholpen. Dus toch maar eens gebeld en informatie gevraagd. Het klonk allemaal veel belovend maar ik geloofde er niks van ik ben nogal nuchter. Maar goed baat het niet schaadt het niet en het werd vergoed door mijn verzekering. Dus daar ging ik op een middag vol moed naar de hocuspocusdokter zo ben ik haar gaan noemen.

De eerste keren had ik zoiets van nou moet dit nou gaan helpen maar vol goede moed zette ik toch door en verrek na 3 behandelingen leek het of de jeuk minder werd. Nog steeds geloofde ik er niks van dat dat door de behandelingen kwam en dat het gewoon toeval zou zijn. Maar toch echt na elke behandeling en de dagen erop werd het echt minder mijn handen, ellebogen en knieën waren na een behandeling of 6 helemaal over.

Jeuk verminderde
De voeten waren het ergste aangedaan. Daar zaten echt wonden op onder mijn voeten en aan de zijkanten. Ook deze leken steeds meer naar de oppervlakte te komen en de jeuk werd steeds minder. Nu na, ik weet het niet helemaal precies maar ik gok, 13 behandelingen is dit ook helemaal verdwenen en heb ik weer helemaal gave voeten op littekens na. Nu wil ik nog niet al te enthousiast zijn en afwachten hoe het van het voorjaar en de zomer zal gaan maar ik ben helemaal verbaasd ervan dat ik er nu wel helemaal vanaf ben. En ik zal deze weken, maanden daar ook zeker van genieten en ik hoop het nooit meer terug te krijgen.

Monique tot zover heel erg bedankt en hopen dat het wegblijft!