blogs van monique

Klachten na Corona of vaccinatie?

Corona virus

Corona houdt de wereld minder in zijn greep en het lijkt alsof we verder kunnen. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Vanuit de eerdere golven maar ook nog na de laatste zogenaamde milde Omikron-variant, hebben nog veel mensen rest verschijnselen inclusief ernstig Long-Covid. Ook zijn er mensen die na de vaccinaties of booster geplaagd worden met diverse aparte gezondheidsverschijnselen. Eczeem, gordelroos, vermoeid, spieren of een hoofd die niet goed meer mee willen doen. Menstruatieklachten komen ook voor. Tot aan oude kwalen die zomaar weer opspelen. Lees verder als je wilt weten wat je daar aan kan doen.

Het geniepige Corona

Corona valt onder de RNA virussen, wat we vooral kennen van de verkoudheidsvirussen. Alleen deze versie heeft wel een hele slimme manier gevonden om zich in onze cellen te kunnen verschuilen en daarna te vermenigvuldigen. Virussen kunnen namelijk niet lang buiten een gastheer of gastvrouw leven en hebben ons nodig om zich te kunnen voortplanten. Sars-Covid-2 doet dit vooral via de ACE2 receptor.

ACE2 receptor

Een receptor moet je zien als een toegangspoort, een soort deur. Als het juiste stofje aandokt, gaat door vastplakken aan een receptor een proces van start. Bij ACE2 heeft dit te maken met het RAAS-systeem. Dit RAAS-systeem heeft alles te maken met wondgenezing, bloeddrukregulatie en ontsteking. Helaas is het spike-eiwit van Corona niet het juiste, maar kan het wel op deze ACE2 receptor binden. En daarmee heel veel langdurige verstoring geven. Binnen mijn vakgebied kPNI noemen wij dit laaggradige ontstekingen.

Laaggradige ontsteking

Laaggradige ontsteking wordt door Leo Pruimboom (grondlegger van de kPNI in Nederland) ook wel de moeder der ziekten genoemd. Zie het eigenlijk maar als een sluimerende wond die niet groot is, maar wel constant een beetje blijft etteren. Dat vindt het immuunsysteem niet fijn, en gaat daarom constant geactiveerd worden. Dat kost veel energie, vitamines, eiwitten, etc. Dat op zich is stress, met als gevolg dat de hormonen ook in de stressstand kunnen komen. De hersenen kunnen dan minder aan, waardoor het geheugen achteruit gaat tot erger. Oude trauma’s kunnen zelfs naar boven komen.

Michel Deperot

In Frankrijk woont een immunoloog genaamd Michel Deperot, 81 jaar oud. Deze wetenschapper is vanaf het begin van de Corona bezig met mensen te helpen. In overleg met diverse artsen in Frankrijk heeft hij vanuit zijn kennis van het immuunsysteem uitgezocht hoe hij mensen kan bijstaan. Ook mensen met ernstige Corona, de zogenaamde cytokinenstorm en bloedstollingsproblemen die lijden tot herseninfarcten en embolie. Maar ook om te voorkomen.

Samen met de mensen van Total Reset Methode (voorheen NAET), is er een mooie behandeling ontwikkeld om restschade van Corona te verhelpen. Dit kan zowel na de vaccinatie of na het doormaken van de ziekte zijn. Ook al heb je milde ziekteverschijnselen gehad, dat wil niet zeggen dat de laaggradige ontsteking die mogelijk daarna ontstaat mild is.

Mitochondriën

Een ander bekend probleem bij Corona is vermoeidheid, spierklachten en geheugenproblemen. Dit heeft te maken met de energievoorziening. Het hormoon insuline heeft hier veel mee te maken. Maar ook de eigen energie producerende cellen in je eigen lichaam, genaamd mitochondriën, zijn vaak niet meer optimaal. Dit komt omdat het lichaam deze door de laaggradige ontsteking een beetje omzeilt. Dit kunnen we weer activeren door een mooie combi van bepaalde stoffen die allemaal gericht zijn om deze mitochondriën weer aan het werk te krijgen. Welke is waarschijnlijk dan meteen jullie vraag? Dat is een beetje individueel bepaald door van alles van voordat je klachten kreeg, maar dat zal ik een persoonlijk consult snel kunnen aanbevelen.


Samenvatting

Je bent niet de enige die na een (milde) Corona infectie of vaccinatie zich niet meer de oude voelt. Menstruaties die anders zijn, vermoeidheid, je komt niet meer goed uit je woorden. Sporten is minder fijn, tot aan het wordt zwart voor je ogen. Het is allemaal mogelijk. Blijft er niet meer zitten maar zorg dat je lichaam weer uit deze fase komt. De combinatie van spiertesten met juiste voeding en eventueel supplementen kunnen enorm en vaak betrekkelijk snel helpen. Monique heeft al meerdere mensen kunnen helpen.


Back to list