Resveratrol is super, ook bij Corona

 

Resveratrol is super, ook bij  Corona.

Resveratrol is een stofje dat in bepaalde voedingsmiddelen zit. Helaas in kleine hoeveelheden. Therapeuten kennen al de goede eigenschappen van Resveratrol. Maar sinds de Universiteit van Groningen onderzoek doet of het ook kan helpen bij Corona, is het nu volop in de schijnwerpers. Lees hier wat het doet en of het zin heeft om dit als supplement te gaan nemen.

Wat is Resveratrol:

Resveratrol is een polyfenol. Polyfenolen komen van nature voor in planten en zijn onderdeel van het immuunsysteem van de planten. Ook voor de mens zijn ze zeer waardevol omdat het ons helpt om beschadiging van de cellen op te lossen. Dit wordt ook wel oxidatieve stress genoemd, zeg maar beschadiging door zuurstof, vergelijkbaar met het roesten van je hekwerk. 

Wat doet Resveratrol:

Resveratrol helpt het lichaam voor een aantal zeer belangrijke processen. Misschien is de belangrijkste wel dat het de lever helpt. Daarmee voorkomt het leververvetting en verbeterd de energiehuishouding. Als de lever vervet geeft dit problemen met de energieverdeling in het lichaam. Je wordt gevoeliger voor suikerziekte en overgewicht. Dit geeft verstoring van je vethormoon Leptine. Dit geeft een viscieuze cirkel waardoor het moeilijk is hier uit te komen. 

Daarnaast zorgt resveratrol ervoor dat het je cellen beschermt tegen die genoemde oxidatieve stress. Hiermee verminderd het de kans op hersenaandoeningen. Dus vooral minder kans op dementie en Alzheimer. 

En nu blijkt het ook bij met name een beginnende Corona infectie te voorkomen dat het virus zich snel kan vermenigvuldigen. Bij Jinek noemde de onderzoekster zelfs 99% in een gecontroleerde kweekopstelling. Natuurlijk moet je dan voorzichtig zijn of het ook daadwerkelijk zo werkt in het dagelijkse leven. Maar positief klinkt het zeker! 

Resveratrol als preventie

Klinkt misschien niet leuk, maar zoals Peter R. de Vries op dezelfde avond bij Jinek meldde: het zijn vooral de mensen met suikerziekte en overgewicht (lees: dus leptine problemen) die bij een Corona infectie zeer verhoogde kans hebben om in het ziekenhuis te belanden. En mensen met hartvaatklachten. Deze mensen hebben vaak oxidatieve stress.

Dus als je behoort tot de mensen met wat overgewicht, wat verhoogde bloedsuikerspiegel (groter dan 6), een taille bij vrouwen meer dan 80 cm en voor mannen meer dan 100 cm, dan is resveratrol mischien wel een waardevolle hulp. 

Andere leefstijlinterventies:

Is Resveratrol een wondermiddel, nee natuurlijk niet. Maar mocht je tot het besef komen dat zeker nu Corona rondwaardt het goed is om aan je gezondheid te werken, dan kan het wel helpen om je doel te bereiken en vooral te behouden. 

Uit onderzoek gepubliceerd in Science blijkt dat 3 kilo afvallen al helpt om het risico om grote of langdurige gezondheidsklachten te krijgen van Corona sterk verminderd. Je hoeft dus niet je BMI onder de 27 te krijgen, je taille onder de 80 of 100 cm te krijgen. Gewoon beginnen en elk stapje is al behulpzaam, zeker bij Corona zoals blijkt uit dat onderzoek. Dat is voor de meeste mensen haalbaar.  

Waar zit Resveratrol in

Het meest is terug te vinden in rode wijn. Het zit namelijk in rode druiven, en door het proces van wijn maken wordt het versterkt. Daarnaast zit het in pure chocolade, maar alleen in de hele bittere (de bittere smaak komt door de polyfenol). Dus in de meeste chocola die de meeste mensen eten, is het uitgehaald. Resveratrol heeft ook een anti aging effect. Klinkt goed, zou je denken. Maar als je dat uit rode wijn wilt halen blijkt dat je omgerekend zo’n 120 liter rode wijn per dag moet drinken. Ik kan je verzekeren, daarmee ga je niet oud worden en krijg je zeker een leververvetting. 

Daarmee zit er niet anders op dan het als supplement te nemen als je van dit mooie stofje gebruikt wilt maken. Maar, de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen, dat alleen supplementen innemen niet helpt als je niet een gezondere leefstijl doorvoert. Wel helpt resveratrol om sneller je bloedsuikerspiegel, je buikvet en je energiespiegel te optimaliseren als je begint met een verbetere leefstijl. Waar wacht je nog op? 

Link:

Onderzoekers-uit-Groningen-tonen-aan-resveratrol-doodt-inderdaad-corona.

positieve-effecten-polyfenolen-voeding

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]