De winter komt eraan, en dan is het tijd om eens wat lekkers op tafel te zetten wat past bij het seizoen. Zelf hou ik ervan dat iets lekker is, best gezond maar ook wel met een redelijke snelheid op tafel staat. Van mijn collega Lynda Schutten van Leef Puur Natuur heb ik toestemming om haar recepten met jullie te delen. Hierbij eentje uit de serie: snelle diner recepten.
ROERGEBAKKEN SPINAZIE – SPITSKOOL MET ZOETE AARDAPPELPUREE
ZO MAAK JE HET SNEL
- Schil en was de zoete aardappel. Snijd in blokjes en kook deze in circa 10 minuten gaar.
- Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt.
- Snijd de spitskool (of koop voorgesneden), snipper het sjalotje.
- Verhit een scheutje olie in een wokpan en fruit de sjalot aan.
- Pers de gember en knoflook en bak deze samen met kruiden naar keuze even kort mee.
- Voeg de spitskool toe en wok deze circa 2 minuten.
- Voeg daarna de spinazie toe, doe dit in delen als het niet gelijk in de pan past.
- Roer totdat de spinazie iets is geslonken en haal van het vuur.
- Giet de zoete aardappel af en stamp deze met de ricottakaas tot een puree. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Serveer de spinazie – spitskool met de 2 gekookte eieren en de zoete aardappelpuree.
INGREDIËNTEN
- 200 gram spinazie
- 200 gram spitskool
1 sjalotje
1 teentje knoflook - Klein stukje verse gember
- 100 gram zoete aardappel
- 30 gram ricottakaas
2 eieren
Olijf- of kokosolie - Kruiden naar keuze:
- kurkuma, kerrie, paprikapoeder, zout en zwarte peper
VOOR 1 PORTIE
VOEDINGSWAARDEN SNEL recept KCAL: 545
Koolhydraten: 16,5 gram, Eiwitten: 36,5 gram, Vetten: 38 gram, Vezels: 18 gram