Therapie bij Praktijk Monique

De kracht van mijn therapie omschrijf ik het liefst als het op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten (kernoorzaken). Mijn hele werkzame leven kenmerkt zich door een combinatie van mijn analytisch vermogen, graag puzzelen, de rode draad zoeken en logica in combinatie met werken met mensen. En daarom vind ik mijn werk ook zo leuk, want het verenigd dat allemaal. Hiermee kan ik juist net iets anders bieden, denk ik. Hoewel ik het niemand toewens, help ik het liefst mensen die al jaren van specialist naar andere disciplines gaan. Ik wil graag de laatste therapeut zijn die eindelijk inzicht geeft waarom meestal het scala aan klachten is ontstaan. En ze kunnen ook vaak overgaan!

Voor wie is mijn therapie geschikt?

Voor wie is mijn therapie geschikt? Nu zeg ik niet dat ik iedereen kan behandelen, dat kan niemand. Maar wel kan ik voor iedereen van alle leeftijden kijken wat er mogelijk is. De jongste in mijn praktijk was destijds 2 weken oud. Mijn oudste cliënte was destijds 88 jaar oud. Dus voor jong en oud kan ik met recht zeggen. Iedereen met klachten die niet vanzelf overgaan kan op mijn steun rekenen. Vooral omdat ik dus kijk naar de oorzaak en dan kijk welke mogelijkheden er zijn vanuit de logica van de anatomie, fysiologie en toegepaste pathologie. Geen dure of moeilijk vol te houden voedingsadviezen zoals ik helaas vaak zie. Dus niet standaard melk en gluten eruit of bijna geheel biologisch eten. Dat is volgens mij niet nodig. Wel ben ik voor zeer gevarieerd eten, dus we gaan het wel hebben over melkproducten en granen. Ik kijk wat mogelijk is binnen jou situatie. Dus dan hebben we het ook over slapen, bewegen/sporten, sociale contacten en doelen in het leven. Het gaat bij mij echt over het grotere plaatje.

Voor welke klachten helpt mijn therapie-ondersteuning?

Waarvoor kan je bij mij terecht? Ik ben in 2006 begonnen met onderzoek over allergieën en eczeem. Dit heeft te maken met het immuunsysteem. Vandaar dat dit nog steeds mijn grootste aandachtsgebied is. Maar inmiddels weet ik dat bijna alle westerse gezondheidsklachten en ziektes te maken hebben met een verstoring ergens in de ontstaansgeschiedenis van het immuunsysteem in combinatie met de ontwikkeling. Vandaar dat de lijst met klachten en ziekten waar ik met behulp van adviezen, therapie en natuurlijke middelen het zelfgenezend vermogen kan versterken, best lang en divers is. Dat kan ik goed onderbouwen. Dat vind ik belangrijk want er zit echt een logica in die ik aan iedereen kan uitleggen. Dat wil niet zeggen dat je binnen een paar consulten al je klachten als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Ik beloof niets wat ik niet waar kan maken, en zal altijd eerlijk zijn.

Kennisgebieden:

De volgende lijst is niet uitputtend, bel gerust als je vragen hebt.

 • allergieën, eczeem
 • ontwikkelingsproblemen (autisme, PDD-NOS, ADHD, ODD, dyslexie)
 • darmklachten / spijsverteringsklachten incl. Crohn, Collitus Ulcerosa
 • CVS/fibromyalgie
 • depressie, schildklierproblemen
 • neurodegenerative ziektebeelden (Alzheimer, dementie, Parkinson, ALS)
 • hoge bloeddruk, verhoogd (erfelijk) hoog cholesterol
 • hormonale klachten (acne, PMS, endometriose, rosacea, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen)
 • overgewicht, metabool syndroom
 • ziekte van Lyme
 • auto-immuunziekten
 • hoofdpijn, migraine, rugklachten, neuropathische pijn en andere pijnklachten
 • (sport)blessures die niet overgaan of terug komen,  zoals hielspoor, achillespees, tenniselleboog, lopersknie

Ziektes zijn de foto, de oorzaak ligt in de film van jouw leven

Klachten en ziektes komen meestal niet zomaar uit het niets. Zo vaak heb ik al zien gebeuren dat bij de intake ik ga tekenen of uitleggen en dat dan alle puzzel stukjes voor die persoon op zijn plek vallen. Dit inzicht is al onderdeel van de therapie. Dit heet dan “deeplearning”. Ik denk in werkingsmechanismen. Dat zijn manieren van het lichaam om bepaalde processen in werking te zetten. Voorbeelden hiervan zijn insuline resistentie of laaggradige ontsteking. Dit kan je zien als een soort dominosteentjes. Zolang het loopt kan het proces in het lichaam door gaan, maar als er een paar dominosteentjes omvallen stokt het en moet het lichaam via omwegen soms verder. Ik help om de steentjes weer te laten werken en ook dat het lichaam dat weer veilig kan laten gebeuren.

DNA Onderzoek mogelijkheden:

Het is tegenwoordig mogelijk om op DNA gebaseerd onderzoek te doen. Voordeel is dat je nog persoonlijker en gebaseerd op hoe jouw lichaam functioneert het advies kan aanpassen. Ik maak gebruik van MyMicroZoo voor ontlastingsonderzoek en iGene voor jouw DNA. Overigens, als je het iGene pakket via een therapeut aanvraagt heeft deze nog 6 hele mooi profielen die nog meer inzicht geven over hoe jouw lichaam precies werkt. Dus vraag het via mij aan. Vraag gerust via het contactformulier als je hier vragen over of interesse in hebt.

De kleinste verandering zal het grootste effect geven, hoe snel dan?

Duren behandelingstrajecten bij mij lang en hoeveel consulten heb ik nodig? Dat zijn vragen die ik geregeld krijg. Het is niet zo dat iemand met al jarenlang een “waslijst” van klachten veel vaker moet komen. Het hangt er vanaf hoe snel we die ingang kunnen vinden om weer gezondheid terug te geven. Natuurlijk is er tijd nodig, maar dat wil niet zeggen dat je dan vaak bij mij moet komen. Het hangt ook vanaf wat je al weet, wat je al hebt gedaan en welke mogelijkheden je hebt in jouw leven. Ik zoek naar die ingang die anders is dan al hetgeen je al hebt gedaan. En dat kan soms op een heel ander vlak zijn dan je had verwacht.

Pijlers van de therapie: behaviour, exercise, relax en nutrition

Ik werk niet alleen met voeding en zeker niet met alleen maar supplementen. Kleine gedragsveranderingen, zeg maar lifestyleverbetering, zal vaak meer verbetering geven op korte en lange termijn. Zeer beperkte diëten, grote hoeveelheden supplementen dagelijks, dat houdt niemand vol. Wat niet wil zeggen dat ik niet zal vragen om soms drastisch een bepaald voedingsmiddel voor een tijd uit het voedingsprogramma te halen. Maar dat is niet standaard, alleen wanneer ik denk dat dat echt veel zal helpen. Desnoods eerst via ontlasting, bloed of urine onderzoek aangetoond. Bloedonderzoeken doe ik het liefst via de eigen (huis)arts of specialist, in verband met dat het dan via de basisverzekering wordt vergoed. Meestal zijn ze vaak al door de huisarts of specialist al eerder aangevraagd. Ik ben van mening dat je niet eerst alles hoeft te meten. Meten is helaas niet altijd weten. Je moet weten wanneer je iets moet meten en het is niet zo dat als je maar heel veel meet, je dan meer weet. Ga er dus wijs mee om. En alleen als het iets toevoegt.

Mijn achtergrondkennis

Waar komt mijn achtergrond kennis van daan? Mijn basis van werken is de kennis van uit de klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Maar dat is heel ruim. Ik combineer dat met beweging, NLP (neuro-linguistisch programmeren), slaapverbetering, ademhalingstechnieken, koude of warmte en coaching. Daarnaast maak ik graag gebruik van de kennis vanuit de NAET wat komt uit de Traditionele Chinese geneeskunde en een toegepaste vorm is van kinesiologie. En ook met energetische psychologie en toegepaste psychologie. Dus heel ruim.

Ontwikkelingsproblemen bij kinderen is mijn specialisme

Al vanaf het begin van de start van mijn praktijk hebben kinderen die speciaal zijn een streepje voor. Helaas staan de beperkingen, de negatieve kanten op de voorgrond. Logisch, want daar loopt vaak het hele gezin tegenaan wat veel energie kost. Maar ik zie het als een talent. Maar talent hebben alleen is niet voldoende, het moet wel tot ontwikkeling komen. En dat is waar ik mee kan helpen. Mocht je al volwassen zijn, dan kan ik daar natuurlijk ook mee helpen.

Leer er maar mee leven, is niet meer van deze tijd maar ik ben niet tegen reguliere geneeskunde of medicatie

De therapie die ik geef is niet een wondermiddel en ik ben ook geen arts. Maar er is zoveel kennis vanuit de nieuwste inzichten. Ik werk dan ook graag samen met artsen. Ik kan uitleggen wat ik doe en waarom ik denk dat de klacht of gezondheidsrisico kan verbeteren. De artsen die ik spreek zijn dan ook vaak verbaasd in positieve zin. Zo vaak dat we dan verder kunnen brainstormen of andere medicatie gaan inzetten. Mijn grootste compliment die ik kan krijgen is als iemand na 15 jaar gevoelsmatig in kringetjes gelopen te hebben er weer uit kan komen. Als mensen klaar zijn met behandelingen bij mij neem ik gekscherend afscheid met: hopelijk tot nooit meer ziens want dat betekent dat je geen klachten meer heb. En dat lukt me ook vaak, en daarom vind ik mijn werk zo leuk. Soms krijg ik via nieuwe cliënten dan de groetjes jaren later. Dat blijft altijd speciaal.

Neem je gezondheid in eigen hand, weer controle

Wil jij voor jezelf of je kind de oorzaak aanpakken? Neem dan contact met mij op. Je mag mij altijd bellen, vooral voor diegenen die al vaak veel geld kwijt zijn geraakt door beloftes die helaas niet waargemaakt zijn. Ik wil graag de laatste therapeut zijn die je benadert omdat ik me er als een soort pitbull in vastbijt en net zolang creatief maar vooral naar logische en simpele oplossingen zoek om het op te lossen.