TRM Total Reset Methode

Total Reset Methode (TRM afgekort) is een vorm van toegepaste kinesiologie om op een zeer doeltreffende en (kind)vriendelijke manier van allergieën en intoleranties in de breedste zin des woord af te komen.

Historie:

Devi Nambudriprad is er in het begin van de jaren 80 er achter gekomen dat door bepaalde punten op haar lichaam te stimuleren het lichaam weer een “normale” reactie heeft op ogenschijnlijk onschuldige stoffen, in plaats van een sterke reactie.

Massage techniek:

Het klinkt misschien bijna te eenvoudig om te werken, maar door massage over de kleren heen langs de ruggengraat  wordt het immuunsysteem en de hersenen zodanig met elkaar weer gestimuleerd om samen te werken en een adequate reactie te geven. Vandaar dat in Europa en dus ook in Nederland het nu de Total Reset Methode heet. Overigens vind ik het niet een echte reset, het is voor mij meer het aanbieden van een “normaal”. Het haalt de stress er vanaf is meer mijn idee. Vraag gerust als je hier vragen over hebt. Het gaat dus om je eigen zelfherstellend vermogen. Je lichaam wordt op een hele vriendelijke en volgens velen op een zeer prettige manier weer geleerd om per keer steeds beter te reageren.

Voor wie:

TRM is voor iedereen, van jong tot oud (en zelfs voor dieren) in te zetten. Voor mensen met een EPI pen is er een speciaal protocol via een tussenpersoon zodat het ten alle tijden veilig is, je komt dus niet in aanraking met de stof waar je anafylactisch op reageert.