Monique van Poorten

Monique van Poorten is een veelzijdige therapeut. Natuurgeneeskundig therapeut, maar dan via orthomoleculaire geneeskunde volgens klinisch Psycho Neuro Immunologie, kortweg kPNI en Total Reset Methode (TRM, voorheen NAET).

Maar eigenlijk nog veel meer. Want Monique is zo leergierig dat ze blijft ontwikkelen en leren. De praktijk bestaat sinds 2006. Zij gebruikt diverse stromingen en kennisbronnen voor haar behandelingen. Maar vooral ook gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten welke regulier zijn of zeer goed beproeft. Ze kijkt naar alles wat maar mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn, holistisch is zeker de juiste omschrijving. Maar het gaat nog veel verder  (trauma’s zoals ongelukken, operaties of psychisch, sport, werk, sociaal netwerk).

Monique van Poorten heeft als passie vooral het helpen van anderen door hen te leren zichzelf te helpen. Monique gebruikt  graag haar diverse kennis op het gebied van diverse onderbouwde therapieën. Daarmee biedt ze een veilige en ondersteunende omgeving waarin cliënten hun persoonlijke groei en welzijn zelf kunnen bevorderen.

Wie kunnen er terecht bij Monique haar praktijk?

Monique heeft zoals al gezegd een brede achtergrond in verschillende therapeutische wijzen. Haar integratie benadering stelt haar in staat om therapie/coaching op maat te bieden die aansluit bij de unieke behoeften en doelen van elke cliënt. Ze gelooft in het belang van een holistische aanpak en vooral zoeken naar de oorzaak en soms de oorzaak van de oorzaak.  Ze neemt daarom zowel de emotionele, mentale als fysieke aspecten van het welzijn van haar cliënten mee in haar advies en behandelingen.

Met Monique als je therapeut kun je een warme en empatische houding verwachten. Ze creëert een vertrouwelijke ruimte waarin je je vrij kunt uiten en je verhaal kunt delen zonder veroordeling. Ze luistert actief naar je en stelt gerichte vragen om een dieper begrip van jouw situatie te krijgen. Samen met jou werkt ze aan het verkennen van onderliggende patronen, het identificeren van belemmerende overtuigingen en het ontwikkelen van effectieve coping-strategieën.

De jongste client ooit was toen 2 weken oud, en tot op zeer hoge leeftijd kan je terecht bij Monique. Dus iedereen is welkom.

Met welke klachten kan je bij Monique terecht?

In principe alle chronische en veelal ook voor acute gezondheidsklachten. Want Monique heeft ervaring in het begeleiden van cliënten bij diverse uitdagingen, waaronder angststoornissen, depressie, relatieproblemen, stress, ADHD/autisme en levensveranderingen. Monique gelooft in de veerkracht en het potentieel van haar cliënten en streeft ernaar hen te ondersteunen bij het bereiken van positieve veranderingen in hun leven. Immers, de kleinste verandering maakt het grootste verschil (kPNI visie). Maar ook fysieke klachten zoals vermoeidheid, long Covid, schildklier, darmklachten, eczeem, allergieën, ADHD, allerlei auto-immuunziekten of neurodegeneratieve ziektebeelden (o.a. Parkinson, ALS, reuma, etc.).

Als therapeut blijft Monique zich voortdurend ontwikkelen door middel van bijscholing en supervisie, zodat ze haar cliënten de best mogelijke zorg kan bieden. Ze hecht waarde aan een samenwerkingsgerichte benadering en werkt nauw samen met haar cliënten om doelgerichte behandelplannen op te stellen en vooruitgang te monitoren, en waar nodig of gewenst ook met een (huis)arts of specialist.

Neem vandaag nog contact op met Monique van Poorten om te ontdekken hoe ze je kan helpen bij het bereiken van een beter welzijn en een meer vervullend leven.”

Bezig met…

Ze is nog lang niet uitgeleerd en volgt dus geregeld opleidingen en bijscholingen. Momenteel de studie Toegepaste Psychologie, OldPain2Go en Thought Field Therapie. Maar ze vindt het ook leuk om haar kennis door te geven. Momenteel geeft zij les bij VitEducatief. Graag heet Monique je van harte welkom in haar praktijk.