Andere therapie vormen

Monique houdt van eenvoud maar ook van praktisch en gezond “boeren-verstand”. En ze heeft in de loop van de tijd diverse mooie en zeer praktisch uitvoerbare effectieve methoden geleerd. Het kennisgebied klinische Psycho Neuro Immunologie heeft heel veel wetenschappelijke basis. Maar het is Monique haar eigen ervaring na jarenlang examinator, al vele onderwerpen lesgeven en natuurlijk de meer dan 2000 cliënten uit de eigen praktijk dat de echte oorzaak vaak niet ligt in het symptoom waarvoor de mensen komen. Mijn collega’s uit België gebruiken zelfs de slogan, “het symptoom is nooit de echte oorzaak”. Daarom ben ik altijd nieuwsgierig naar mogelijkheden die vanuit hun eenvoud de meeste logische oplossing bieden.

Though Field Therapie:

Though Field therapie (TFT) is één van de andere therapie vormen waar ik heel graag mee werk.  Ooit gehoord van EFT (Emotional Freedom Technique), een kloptechniek op de acupuntuurpunten in een bepaalde volgorde met affirmaties? Dit is ontstaan door 1 van de leerlingen van de grondlegger van TFT. Het is nog gerichter dan EFT. mooie van TFT is dat het zonder dat je trauma’s hoeft te herbeleven zoals bijv. bij EMDR of IEMT, toch oude pratronen ontstaan door trauma’s kan neutraliseren op het emotionele gedeelte. Lees hier meer…

OldPain2Go:

OldPain2Go is tweede van de andere therapie vormen. Oude pijnpatronen, maar ook chronische vermoeidheid/fibromyalgie/burnout is met deze zeer verbluffende techniek effectief te behandelen. Let wel, hiermee is de oorzaak nog niet weg. Daar werk ik dan met andere methodieken aan. Maar hiermee kunnen we een veilige start maken die zorgen dat we echt bij de oorzaak van de oorzaak bij dit soort klachten kunnen komen. Ik denk in beschermers. Het lichaam doet niet iets om jouw te pesten, zeg ik vaak. Ook auto immuunziekten kunnen hiermee, samen met andere manieren, veilig verminderen. Een arts stelt diagnoses dus ik ben niet diegene die zegt als een ziektebeeld over is. Maar ik durf te beweren dat meerdere van mijn cliënten van hun arts of specialist te horen hebben gekregen dat ze het niet snappen maar dat er geen reden meer is te vinden dat zij nog een auto immuunziekten hebben.  Lees hier meer…

Life:

LIFE staat voor Living Information Forms Energy. Het is een nieuwe generatie Biofeedback systeem, gebaseerd op allerlei trillingen, zeg maar frequenties. In het kort gezegd, het meet heel veel frequenties en via de hoofdband kan het daarna, waar nodig bepaalde frequenties terug geven waardoor via resonantie bepaalde systemen in je lichaam weer juist gaan functioneren. Het apparaat is TUV gekeurd als medisch apparaat. Alleen bij een pacemaker wordt afgeraden het apparaat in te zetten.

Het geeft heel veel inzichten op heel veel vlakken. Oa.van emoties, zware metalen belasting, hormoonstelsel, maar ook de status van vitamines, mineralen. Het is ook zeer geschikt om wervels weer te optimaliseren zodat rugklachten verminderen tot oplossen. Soms zelfs al de volgende dag.

Ik gebruik het veel om te zien of de mogelijke oorzaken die ik in de anamnese heb geconcludeerd ook onderbouwd worden door de uitslagen van de LIFE. daarnaast kan je zien of de ingezette behandelstrategie werkt, of supplementen ook door het lichaam worden opgenomen. Kortom, een voor mij waardevolle aanvulling. Maar is zeker niet bepalend voor de behandeling en het blijft vooral de kennis vanuit de kPNI waarmee ik werk. Ik zal daarom niet op mijn website zetten dat ik aan bioresonantie doe, want dat doe ik juist niet.